مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه
5/5 - (1 امتیاز)

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های معامله‌گران موفق، رعایت اصول مدیریت سرمایه است. اکثر افراد می‌خواهند یک شبه راه چندین ساله را طی کنند و با ورود به بازار سهام، در مدت کمی سرمایه خود را چند برابر کنند. این افراد را نمی‌توان ریسک پذیر نامید، زیرا آن‌ها در محاسبات ذهنی خود به سودشان فکر می‌کنند. این افراد ممکن است مدتی سود خوبی به دست آورند، ولی در نهایت به دلیل رعایت نکردن مدیریت سرمایه و پذیرش بدون محدودیت ریسک، سرمایه خود را از بین می‌برند. در ادامه درباره مدیریت سرمایه توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید.

دانش و مهارت سرمایه گذاری، با کمترین ریسک در راه کسب بیشترین بازدهی را مدیریت سرمایه می‌گویند. در واقع هدف اصلی مدیریت سرمایه در مرحله اول، کنترل ریسک و حفظ دارایی است.

با توجه به اصول معامله گری و به منظور جلوگیری از رخ دادن زیان‌های سنگین و غیرقابل تحمل، باید قبل از وارد شدن به موقعیت معاملاتی، مقادیر این بازده و ریسک مشخص شده باشند تا در مقابل به دست آوردن سود، ضرر و زیان کمی در پیش داشته باشید. به کار بردن قوانین مدیریت ریسک در فرآیند معاملات، می‌تواند در کم شدن ضرر تاثیر بسیاری داشته باشد.

استفاده از استراتژی معاملاتی و مدیریت سرمایه باعث می‌شود از زیان‌های سنگین و ناگهانی جلوگیری شود و به مرور زمان منجر به رشد سرمایه خواهد شد. نحوه اعمال مدیریت سرمایه، بستگی به دیدگاه سرمایه گذاری، اهداف مالی، طرز فکر و روحیات شخص دارد.

چگونه سرمایه خود را مدیریت کنیم؟

اگر قرار باشد شما سرمایه خود را در سبد قرار دهید به سه سبد احتیاج خواهید داشت:

  • سبد امنیت
  • سبد رشد
  • سبد رویا

سبد امنیت

سرمایه‌ای که در سبد امنیت قرار می‌دهید متعلق به سرمایه گذاری‌هایی است که سود کم ولی امنیت بیشتری دارند. مثل سرمایه گذاری در صندوق درآمد ثابت.

سبد رشد

سرمایه گذاری که احتیاج به ریسک بیشتری دارد، در این سبد قرار می‌گیرد. به همین علت در این سرمایه گذاری سود بیشتری به شما متعلق می‌گردد.

در صورتی که شما فردی ریسک پذیر هستید و می‌توانید ریسک‌های بالا را بپذیرید، بهتر است اکثر سرمایه خود را در سبد رشد قرار دهید و بقیه آن را در سبد امنیت بگذارید.

البته استراتژی مدیریت سرمایه به شرایط مختلفی بستگی دارد و برای هر فردی متفاوت است.

سبد رویا

با توجه به شخصیت و اهدافتان که سرمایه خود را در سبد امنیت و رشد قرار داده‌اید اگر سرمایه رشد شما سود به دست آورد، می‌توانید یک سوم سود خود را به سبد رویا منتقل کنید.

در واقع سبد رویا همانند دو سبد قبلی نیست، بلکه همانند یک حساب بانکی است که می‌توانید در آن پول نگهداری کنید.

این قسمت از سرمایه شما برای سرمایه گذاری نیست. شما می‌توانید آن را برای هر آنچه که در سر دارید مصرف کنید. این عمل سبب انگیزه برای شما می‌شود و شما را تشویق می‌کند تا سرمایه سبد رشد خود را افزایش دهید.

ریسک چیست؟

ریسک کردن در واقع موقعیتی است که از ترکیب خطر و فرصت به دست می‌آید. با توجه به میزان توانایی‌های خود و شناخت کامل از تهدیدهای احتمالی، می‌توانید از این فرصت‌ها استفاده کنید تا به اهداف خود برسید.

مدیریت ریسک

اغلب روش‌های سرمایه گذاری با ریسک همراه هستند. فقط سرمایه گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت است که ریسک کمتری دارد.

اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم، سرمایه گذاری و ریسک هیچ وقت از یکدیگر جدا نمی‌شوند. با هر سرمایه گذاری ریسک هم وجود دارد که البته می‌توان از میزان آن کاست.

اهمیت مدیریت سرمایه

طی سال‌های گذشته، صاحبان سرمایه‌های خرد و کلان با هر میزان تخصص مالی، وارد بازار سرمایه شده‌اند. با وجود صندوق‌های سرمایه گذاری، بسیاری از افراد به دلایل مختلفی ترجیح می‌دهند خودشان به صورت مستقیم در بازار به خرید و فروش سهام بپردازند.

افراد باید قبل از ورود به بازار، سرمایه گذاری آگاهانه را آموزش ببینند. همچنین بتوانند تحلیل، روانشناسی و مدیریت ثروت را به خوبی یاد بگیرند. مدیریت سرمایه فقط مخصوص افرادی که می‌خواهند سرمایه گذاری مستقیم کنند، نیست. افرادی هم که قصد سرمایه گذاری غیر مستقیم دارند بهتر است اصول مدیریت سرمایه را بیاموزند.

مدیریت سرمایه گذاری در بورس

فعالیت در بورس ریسک بالایی دارد. ولی چیزی که سود شما را ضمانت می‌کند، مدیریت سرمایه در بورس است. مدیریت سرمایه گذاری در بورس، دانشی است که به افراد مهارت سرمایه گذاری امن با حداقل ریسک و حداکثر بازدهی در این بازار را می‌آموزد. البته هدف اصلی از آموختن مدیریت سرمایه گذاری در بورس، داشتن حداقل ضرر و حداکثر سود است.

با مدیریت سرمایه گذاری در بورس می‌توان صحیح‌ترین استراتژی معاملاتی را به کار برد، که باعث می‌شود از ضررهای سنگین جلوگیری کرد و به مرور زمان باعث افزایش سرمایه شد.

بورس

همیشه در خرید و فروش و فعالیت در بازار بورس با احتمالاتی رو به رو می‌شوید. هر تحلیل و تکنیکی که در مدیریت سرمایه خود به کار ببرید، ممکن است با درصدی خطا مواجه شود. پیش بینی سود و ضرر در معاملات بورسی معمولا قطعیتی ندارد. ولی مدیریت سرمایه در بورس می‌تواند مقدار ریسک را به حداقل ممکن برساند.

مهمترین پارامترها در مدیریت سرمایه در بورس

مهم‌ترین پارامترهای مدیریت سرمایه گذاری در بورس را برای موفقیت شما در این بازار تفصیل می‌کنیم:

تبیین استراتژی معاملاتی: 

داشتن استراتژی ورود به معامله، به این معنا که به صورت دقیق نقطه ورود به یک معامله را مشخص نمایید.

تبیین استراتژی حد ضرر اولیه:

باید یک نقطه‌ای را به منظور حد ضرر انتخاب نمایید، تا با رسیدن قیمت سهم به آن نقطه معامله را رها کنید. این کار باعث جلوگیری ضرر بیشتر در معامله می‌شود.

تعیین حجم معاملات:

باید مشخص شود که شما باید تا چه مبلغی خرید کنید. نباید همه سرمایه خود را در یک معامله خرج کنید.

برنامه ریزی برای معاملات به صورت چند قسمتی:

در بازار بورس هیچگاه نباید همه سرمایه‌ی خود را در یک سهم صرف نمایید. با هر مقدار سرمایه‌ای که دارید برای خود سبد سهامی تهیه کنید. در این صورت اگر در یک سهام دچار ضرر شوید، با سودی که در سهام دیگر دارید، می‌توانید اصل سرمایه خود را حفظ کنید.

تبیین استراتژی حد سود و خروج از معامله: 

با رسیدن به نقطه سود مورد نظر باید از معامله خارج شوید. چون نقطه احتمال ضرر و زیان وجود دارد و ریسک معامله را افزایش می‌دهد.

رعایت میزان سود به ضرر:

استراتژی سود به ضرر مشخص می‌کند که با چه میزان ریسکی می‌توانید سهامی را خریداری کنید.

تبیین استراتژی جابه‌جایی حد ضرر:

برای تعیین حداکثر ریسک مجاز باید بدانید که میزان ضرر همیشه بین 0.5 تا 0.2 حجم کل سرمایه باشد.

مزایا سرمایه گذاری در بورس

بورس امکانات و مزایای بسیاری برای سرمایه گذاران دارد، که عبارت‌اند از:  

  • عدم نیاز به سرمایه بزرگ
  • قدرت نقد شوندگی
  • بازده بالا متناسب با ریسک پذیرفته شده

سرمایه گذاری با روش مدیریت سرمایه همیشه به افراد یادآوری می‌کند که سرمایه و سود شما سست نیست و به صور مستمر سود شما اضافه می‌شود.

در این مقاله درباره مدیریت سرمایه، اهمیت مدیریت سرمایه، ریسک، مدیریت سرمایه گذاری در بورس و… توضیح داده شده است. اگر به دنبال معتبرترین صرافی در اصفهان می‌گردید، پرشیا ارز آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.