هوش مالی

مدیریت مالی و دارایی
5/5 - (1 امتیاز)

هوش مالی (financial IQ) توانایی افراد برای حل مشکلات مالی خود و دیگران است. هر چقدر هوش مالی بالاتری داشته باشید، آسان‌تر به درآمد بیشتری دست می‌یابید. از نظر آقای رابرت کیوساکی، هوش مالی عبارت است از مجموعه تشخیص، تصمیم و اقداماتی که فردی برای مدیریت مالی زندگی و کسب و کار خود استفاده می‌کند.

مشکلات مالی زندگی و همچنین ساعت‌های کاری بسیار در مقابل درآمد پایین، مواردی هستند که مانع زندگی دلخواه شما می‌شوند. بنابراین باید برای رسیدن به زندگی مطلوب موانع مالی را از سر راه خود بردارید. البته تنها راه آن، حل مشکلات مالی است. بدون داشتن هوش مالی زندگی بسیار سختی را باید بگذرانید. پس بهتر است با افزایش هوش مالی، زندگی ایده‌آلی برای خود رقم بزنید. مدیران مالی برای رسیدن به ثروت و رفاه مالی به کارهای خاصی می‌پردازند. معمولا افرادی که ثروتمند هستند، ذهنیت متفاوتی در رابطه با پول دارند. در ادامه مطلب درباره هوش مالی توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید.

مزایای هوش مالی چیست؟

هوش مالی برای افراد مزایایی دارد از جمله:

·        افزایش اطلاعات در زمینه مالی

·        یادگیری، نگهداری و حفاظت از پول

·        درآمد زایی بیشتر

·        مدیریت زمان و برنامه ریزی برای دارایی‌ها

·        یادگیری استراتژی‌های مالی جدید

·        هوش مالی و سرمایه گذاری بر روی خودتان

 انواع هوش مالی

هوش مالی، پنج عامل موفقیت دارد که با تقویت هر کدام می‌توانید آن را افزایش دهید.

  • هوش مالی در کسب درآمد بسیار
  • هوش مالی در حفظ و نگهاری از پول
  • هوش مالی در برنامه ریزی و بودجه بندی پول
  • هوش مالی در استفاده از پول
  • هوش مالی در پیشرفت دانش مالی

خصوصیات افرادی که هوش مالی بالایی دارند

با توجه به انواع هوش مالی، شخصی که دارای هوش مالی بالا باشد، دارای ویژگی‌های زیر است:

  • ایده عملیاتی مشخص
  • سرمایه گذاری و پس انداز حداقل 10 درصد از درآمد
  • مدیریت مخارج
  • داشتن برنامه بلند مدت و کوتاه مدت
  • کاهش بدهی‌ها  تا حد امکان
  • مشاوره با متخصصصان و کارشناسان
  • همواره در حال یادگیری مهارت‌ها و راهکارهای نوین در کسب درآمد بیشتر

تقویت هوش مالی

«هوش مالی» با «ضریب هوش مالی» تفاوت دارد. ضریب هوش مالی توانایی بالایی است که با تقویت آن به هوش مالی تبدیل می‌گردد. فقط ضریب بالای هوش مالی نشان‌ دهنده باهوشی نیست. در صورتی که دو شخص با درآمد یکسان در ماه باشند، فردی که پس از کم کردن بدهی‌ها و مخارج پول بیشتری برای خود باقی بگذارد، از هوش مالی بالاتری بهره‌مند است.

هوش مالی

پنج راهکار ساده برای تقویت هوش مالی

همان طور که گفته شد، برای داشتن هوش مالی بالا باید آن را تقویت کنید. در ادامه 5 روش برای تقویت هوش مالی را بیان می‌کنیم:

تغییر در تفکر

تا زمانی که تفکر و ذهنیت قبلی خود را در مورد پول و راه‌های رسیدن به آن تغییر ندهید، چیزی تغییر نمی‌کند. پس بهتر است در اولین گام به دنبال کسب درآمد بیشتر باشید نه این که بیشتر خرید کنید. باید به مسائل مالی به گونه‌ای دیگر نگاه کنید.

برنامه ریزی و تعیین هدف

هدف‌های کوتاه مدت و بلند مدت خود را مشخص کنید. برای رسیدن به هدف‌های خود حتما برنامه ریزی کنید. هدف‌های کوچک و بزرگ را تفکیک کنید و با جزئیات بنویسید. با رسیدن به موفقیت در اهداف کوتاه مدت و کوچک، می‌توانید انگیزه بیشتری برای رسیدن به اهداف بلند مدت داشته باشید.

زمان را بخرید

از همه‌ی لحظه‌های زندگی خود به بهترین نحو استفاده کنید. هوش مالی بالا نیاز به تمرین، تکرار و صرف زمان دارد، تا بتوانید به نتیجه‌ای که می‌خواهید برسید. البته ناگفته نماند که تنبلی و سهل انگاری، شما را از اهدافتان دور می‌کند.

کنترل هزینه‌ها و مخارج

هزینه‌های اضافی خود را حذف کنید. حتما لیست خرید تهیه کنید و با توجه به آن وسایل ضروری خود را تهیه کنید. بدهی‌های خود را بپردازید و تا حد امکان از وام و قرض جدید استفاده نکنید.

افزایش مطالعه و یادگیری

برای تقویت هوش مالی خود بهتر است از تجربیات و آموزش‌های افراد موفق بهره‌مند شوید. با گسترش فضای مجازی، دوره‌های تقویت هوش مالی افزایش یافته و روش‌های تقویت هوش مالی به صورت اصولی و عملی آموزش داده می‌شوند. با مطالعه کتاب‌های مرتبط با هوش مالی می‌توانید با راه‌های کسب درآمد نیز در تقویت هوش مالی خود تاثیر مثبتی بگذارید.

ویژگی‌های مدیران مالی موفق

مدیران موفق

معمولا مدیرانی که درآمد بالایی دارند، دارای خصوصیات مشترکی هستند از جمله:

داشتن طرح عملیاتی

افرادی که از هوش مالی بالایی بهره‌مند هستند، برای موارد مالی خود طرح عملیاتی دارند. همچنین برای مدیریت و پیاده سازی آن طبق برنامه‌ی روزانه‌ی خود پیش می‌روند.

پس انداز ده درصد از درآمد

افرادی که به صورت منظم ده درصد از درآمد خود را نگه می‌دارند، می‌توانند با آن ده درصد به سرمایه گذاری بپردازند و در طولانی مدت سود بیشتری نصیب‌شان شود.

اتمام بدهی‌ها

اشخاصی که هوش مالی بالایی دارند، به این سطح رسیده‌اند که می‌دانند داشتن بدهی، بار سنگینی است که در طولانی مدت تاثیر منفی در ثروتشان دارد. آنها سعی می‌کنند بدهی‌های خود را به حداقل ممکن برسانند. البته در صورتی که لازم شود قرض کنند و به خرید کردن بپردازند، قبل از خرید حتما بهترین و مناسب‌ترین قیمت را انتخاب می‌کنند. همچنین آن‌ها بدهی‌های خود را با سودی که از سرمایه گذاری هوشمندانه به دست می‌آورند، تسویه می‌کنند.

تعیین اهداف مالی

اهداف اشخاص باهوش به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می‌شود؛ که باعث می‌شود روزانه فکرشان روی آن‌ها متمرکز شود.

داشتن استراتژی در خرج کردن

افراد باهوش قبل از مبلغی که می‌خواهند هزینه کنند، در مورد آن کمی فکر می‌کنند. آن‌ها می‌دانند که اگر خریدهای کوچک در بلند مدت جمع شوند، در طولانی مدت عواقبی را به دنبال خواهند داشت. خریدهای کوچک باعث می‌شوند بدهی‌ها روی هم جمع شوند و در به دست آوردن سود تاثیر بگذارند.

نمودارهای مالی

توصیه گرفتن از متخصصان مدیریت مالی

اشخاصی که هوش مالی بالایی دارند، آگاهند که همه چیز را نمی‌دانند. بنابراین آنها با افراد متخصص در حوزه مدیریت مالی مشورت می‌کنند.

تعامل با مدیران مالی موفق

در صورتی که بخواهید در مدیریت پول خود موفق باشید، باید از خصوصیات، عادت‌ها و رفتارهای روزانه کسانی که پیش از شما این راه را طی کرده‌اند بهره‌مند شوید. به همین دلیل، مدیران مالی با مدیران مالی موفق دوستی و ارتباط برقرار می‌کنند.

یادگیری مداوم

افراد باهوش هیچگاه از یادگیری درمورد به دست آوردن پول، سرمایه گذاری، اطلاعات مربوط به اموال و… دست بر نمی‌دارند. مدیران باهوش از تمام لحظه‌های خود برای یادگیری استفاده می‌کنند.

انتخاب هدف مالی موثر

افرادی که هوش مالی بالایی دارند در انتخاب هدف مالی به موارد زیر توجه می‌کنند:

قابل اندازه گیری: اهداف باید قابل اندازی گیری باشند. زیرا در این صورت می‌توانید پیشرفت خود را تحلیل و در صورت امکان تغییراتی را به وجود آورید.

قابل دستیابی: اگر اهداف خود را از ذهن خود، دور تصور کنید و همچنین امیدی به تحقق آن نداشته باشید، با شکست مواجه خواهید شد.

واقع گرایانه: اهدافتان را با شرایطی که درآن قرار دارید، تطبیق دهید. در صورتی که اهداف شما منطقی نباشند، برنامه ریزی برای آن‌ها تاثیری ندارد.

قابل تصور: این که هدف شما بزرگ یا کوچک باشد تفاوتی ندارد. برای این که هدفتان عملی شود، باید بتوانید آن را تصور و تجسم کنید.

در این مقاله سعی کردیم درباره هوش مالی و راه‌های تقویت هوش مالی و همچنین ویژگی‌های افرادی که هوش مالی بالایی دارند توضیح دهیم. امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشیم.

صرافی پرشیا ارز معتبرترین صرافی اصفهان آماده خدمت رسانی به شما مشتریان محترم است.