تبادل ارز در خارج از کشور

پر کرئن فرم و چک
Rate this post

یکی از موارد مهمی که مسافران سفرهای خارجی باید به آن توجه داشته باشند، چگونگی تبادل ارز قبل از سفر و یا یافتن صرافی در خارج از کشور است. زیرا واحد پول در کشورهای گوناگون با یکدیگر تفاوت دارد و باید برای هزینه‌های جانبی سفر خود پولتان را تبدیل به واحد پول کشور مقصد کنید.

برای خرج کردن پول در کشورهای خارجی باید معادل پولی که دارید، دلار آمریکا را تهیه و سپس آن را به پول رایج کشور مقصد تبدیل کنید. به کاری که انجام می‌دهید، اصطلاحا چنج کردن می‌گویند.

تفاوتی ندارد که از پول نقد، کارت‌های اعتباری یا چک‌های مسافرتی استفاده می‌کنید، چنج کردن پول لازم است. نرخ ارز مشخص می‌کند که شما به ازای هر دلار امریکا چه مقدار پول رایج در کشور مقصد خود را می‌توانید دریافت کنید. البته میزان آن بسته به این که به چه صورتی (نقد، کارت اعتباری و… )، چه زمانی و در چه محلی ارزتان را مبادله کنید، متمایز است.

روش‌های مبادله ارز

برای تبادل ارز روش‌های زیادی وجود دارد از جمله:

پول نقد

زمانی که می‌خواهید پول نقد را تبدیل کنید، باید هر نرخی که صرافی به شما پیشنهاد می‌دهد را بپذیرید. زیرا وقتی در یک کشور خارجی هستید، نمی‌توانید وقتتان را برای پیدا کردن پیشنهادهای بهتر تلف کنید. ولی زمانی که به صورت نقدی ارزتان را تبدیل کنید، نرخ دقیق اعلان شده در خارج از کشورتان را دریافت می‌کنید و هیچ گونه هزینه اضافی تراکنش برای شما در نظر گرفته نمی‌شود.

کارت اعتباری

استفاده از کارت اعتباری در هنگام خرید بسیار آسانتر است و امنیت بیشتری دارد. ولی باید هزینه‌ی تراکنش استفاده از کارت اعتباری را پرداخت کنید. استفاده از کارت اعتباری برای شما سود کمتری نسبت به تبدیل نقدی به همراه دارد.

چک‌های مسافرتی

چک‌های مسافرتی امنیت بالایی برای بودجه هایی که به خارج وارد می‌شوند به دنبال دارند. ولی هزینه‌های اضافی وجود دارد. در ابتدا باید مبلغی را برای دریافت چک پرداخت کنید و همچنین صرافی‌ها نیز در هنگام تبدیل چک مسافرتی هزینه جداگانه‌ای دریافت می‌کنند، که با روش نقدی اختلاف بسیاری دارد.

بعضی اوقات فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و یا هتل‌ها پیشنهاد می‌کنند تا مستقیما چک مسافرتی خود را پرداخت کنید. خرده فروشان شخصی اغلب هزینه بیشتری برای تراکنش دریافت می‌‍‌‌کنند و نرخ واقعی را اعلام نمی‌کنند.

چک مسافرتی

مکان تبدیل ارز

از تبدیل ارز در بانک محله خود قبل از سفر پرهیز کنید. اولین کاری که باید در همان ابتدا انجام دهید این است که کمی پول در فرودگاه نقد کنید تا برای کرایه تاکسی یا اتوبوس استفاده کنید. صرافی‌هایی که در فرودگاه هستند معمولا به ازای هر دلاری که می‌دهید، پول کمتری به شما می‌دهند، زیرا بازار مبادله ارز در فرودگاه کم است و صرافان از مسافران سوء استفاده می‌کنند. برای دریافت ارز مسافرتی از فرودگاه باید مدارکی از جمله کارت پرواز، حواله ارز مسافرتی که توسط بانک ارائه شده، پاسپورت و برگه عوارض خروج را به همراه داشته باشید.

بعضی از مسافران از این که در هر مکانی مبادله ارز انجام دهند، می‌هراسند. بهتر است به خیابان‌های توریستی که رقابت صرافی‌ها زیاد است، بروید و نرخ‌های بهتری را دریافت کنید.

محاسبات را خودتان انجام دهید

مقدار پولی که می‌خواهید مبادله کنید را تخمین بزنید. برای سفر خارجی خود چقدر بودجه در نظر گرفته‌اید. اگر می‌دانید برای سفرتان به چه مقدار پول نیاز دارید، با ارز خارجی شروع کنید. اطلاعات نرخ ارز را می‌توانید از طریق سایت‌های بانکی یا مالی جستجو کنید. مقدار ارزی که لازم دارید را از قبل بدانید. مبلغی که بودجه‌بندی کرده‌اید را در نرخ ارز ضرب کنید.

                                    
مدارک مورد نیاز برای دریافت ارز مسافرتی چیست؟

  • اصل پاسپورت
  • بلیت هواپیما دو سره با مهر آژانس معتبر
  • اصل کارت ملی
  • اصل رسید واریز وجه عوارض خروج از کشور
  • کپی ویزای کشور مورد نظر (در مورد کشورهایی همانند ترکیه که نیازی به ویزا ندارند، این مدرک نیز لازم نیست)
  • تکمیل فرم دریافت ارز در بانک
  • مبلغ ریالی معادل قیمت یورو یا دلار در روز – هزینه کارمزد بانک را نیز باید در نظر بگیرید.

مبلغ ارز مسافرتی برای هر کشور چقدر است؟

به طور کلی دو نوع ارز مسافرتی به مسافران خارجی تعلق می‌گیرد. ارز مسافرتی مربوط به سفرهای کوتاه که به کشورهای همجوار مانند ترکیه و… انجام می‌شود؛ هر مسافر می‌تواند تا سقف 500 یورو ارز مسافرتی دریافت کند. ولی در سفرهای طولانی مثل کشورهای اروپایی، مسافر می‌تواند تا سقف دو هزار یورو ارز مسافرتی بگیرد.

شمردن ارز خارجی

برای دریافت ارز مسافرتی چه باید کرد؟

ابتدا باید هفت روز کاری مانده به پرواز خود، مدارک لازم را تهیه کنید و به یکی از شعب بانکی رجوع نمایید. در اکثر مواقع، بانک‌های ملی ایران، به مسافران ارز دولتی ارائه می‌نمایند. در همان روز که به بانک مراجعه می‌کنید باید مبلغ ریالی معادل ارز مسافرتی که می‌خواهید دریافت کنید را همراه داشته باشید. برای هر یک از اعضا، حواله‌ای به صورت جداگانه صادر می‌گردد. برای پرداخت مبلغ ریالی معادل ارز مسافرتی، باید حتما از کارت همان بانک استفاده نمایید.

شرایط جدید دریافت ارز مسافرتی

ارز مسافرتی فقط سالی یک بار به مسافران تخصیص داده می‌شود. پس از پرداخت مبلغ ریالی یورو به اضافه کارمزد بانک، اسکناس یورو یا دلار به شما ارائه نمی‌شود. بلکه یک حواله دریافت می‌کنید که می‌توانید در روز پرواز، به شعب بانک‌های مربوطه در فرودگاه بین‌المللی رجوع کنید، حواله را تحویل و ارز خود را دریافت کنید.

فروش ارز به افرادی که کمتر از 12 سال سن دارند، به صورت زمینی سفر می‌کنند، افرادی که گذرنامه سیاسی دارند و یا مقیم خارج از کشور هستند، مجاز نیست.

مهمترین گزینه‌هایی که در هنگام سفر برای مسافران اهمیت دارد، آدرس صرافی‌های کشور مقصد است. زیرا هر کشور واحد پولی به خصوصی دارد. برای تبادل ارز در کشورهای مقصد می‌توانید از صرافی‌های محلی، صرافی‌هایی که در فرودگاه قرار دارند و صرافی‌های هتل‌ها استفاده کنید و ارز مورد نیاز خود را تهیه نمایید. در این مقاله راهنمایی‌های لازم درباره تبادل ارز در خارج از کشور و روش‌های تبادل ارز ارائه شده است. امیدواریم اطلاعات کافی و مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشیم.

برای تبادل ارز و استفاده از راهنمایی‌های لازم و پیشنهادات تبادل ارز می‌توانید ازکارشناسان صرافی پرشیا ارز در اصفهان مشورت بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *