ترفندهای مدیریت پول

مدیریت مخارج
5/5 - (2 امتیاز)

افراد بسیاری هستند که درک صحیحی از مدیریت پول ندارند و نمی‌دانند که چطور باید پول خود را خرج کنند. آن‌ها همیشه نگران هستند که مبادا حساب بانکی‌شان خالی شود. برای مدیریت پول کافیست با یک برنامه ریزی، مخارج خود را با درآمدتان هماهنگ کنید. مدیریت پول این امکان را به شما می‌دهد که گرفتار بی پولی نشوید و به طور بهینه از پول خود استفاده کنید. باید بدانید که چطور پول خود را خرج کنید و بسیاری از هزینه‌های اضافه را کنار بگذارید تا بتوانید بهتر زندگی کنید. در این مقاله نکاتی به شما آموخته می‌شود تا بتوانید پول خود را بهتر مدیریت کنید.

ثروتمندان چگونه پول خود را مدیریت می‌کنند؟

معمولا روش‌های فکری و ویژگی‌های افراد ثروتمند با افراد عادی متفاوت است. این افراد روش فکری خاص و منحصر به فردی دارند که به آن‌ها کمک می‌کند تصمیمات مالی درستی بگیرند.

در ادامه روش‌های مدیریت پول ثروتمندان را توضیح خواهیم داد.

تصمیم گیری بدون فکر و عجولانه

تصمیم گیری عجولانه ممکن است برای همه پیش آمده باشد؛ به این صورت که در مرکز خرید و بدون فکر و هیچ حساب و کتابی خرید کنید. ثروتمندان می‌توانند خوشی‌های لحظه‌ای را به تاخیر بیندازند و از تصمیمات عجولانه اجتناب کنند.

تفاوت بین خواسته‌ها و نیازها

ثروتمندان تفاوت بین خواسته و نیاز را به خوبی درک می‌کنند. لحظاتی را در زندگی تجربه کرده‌اید که تمایل به خرید ویلا، خانه، باغ، لباس جدید و موارد دیگر داشتید. ولی آیا خواسته‌های شما ضرورت داشته‌اند؟ یا فقط برای این که جدید و متنوع باشند چنین خواسته‌هایی داشته‌اید؟ ثروتمندان پول‌های خود را برای چیزهایی که کارآمدتر و ضروری هستند خرج می‌کنند.

منابع درآمدی متنوع

معمولا ثروتمندان پس از این که امنیت مالی به دست آوردند، راه‌های دیگری برای کسب درآمد پیدا می‌کنند. زیرا آن‌ها بر این باور هستند که منبع اصلی درآمدشان ممکن است قطع شود. بنابراین برای پیشگیری از کاهش درآمد خود، منابع درآمدی بسیاری را برای خود در نظر بگیرید.

بودجه مشخص

جلو رفتن با یک بودجه مشخص به ثروتمندان کمک می‌کند بر میزان درآمد و هزینه‌های خود تسلط داشته باشند. همچنین برای خرج کرن پول خود برنامه داشته باشند و خرج‌های اضافی را حذف کنند.

آمادگی برای روز مبادا

ثروتمندان سرمایه‌ای برای روز مبادا کنار می‌گذارند. با این تفکر که ممکن است دچار بحران شوند، و شغل خود را از دست بدهند؛ آنها به جای قرض گرفتن پول، تا تمام شدن بحران، می‌توانند از آن پولی که برای روز مبادا گذاشته بودند استفاده می‌کنند.

داشتن راهنمای مالی

افراد ثروتمند نقاط ضعف و قدرت خود را می‌دانند و به جای هدر دادن زمان و هزینه، برای تصحیح ضعف‌های خود از دیگران راهنمایی می‌گیرند. این‌گونه نیست که هر ثروتمندی بنا به شغل خود از نحوه سرمایه گذاری یا پس انداز کردن پول خود آگاهی کاملی داشته باشد. آن‌ها از مشاوران مالی حتما کمک می‌گیرند.

نکاتی برای مدیریت پول

به منظور تنظیم درآمد با هزینه‌های ماهیانه، از روش‌های متعددی می‌توان بهره گرفت. برخی از این روش‌ها را در ادامه با هم مرور می‌کنیم.

مدیریت کردن هزینه ها

لیست کردن هزینه‌ها

درآمد خود را بودجه بندی کنید. بسیاری از افراد بر این باور هستند که لیست کردن هزینه‌ها و تقسیم کردن بودجه، کار خسته کننده و بیهوده‌ای است. در صورتی که پول و سرمایه خود را به درستی و با برنامه خرج کنید، در پایان ماه، دیگر نگرانی نخواهید داشت. با صرف کردن زمانی برای بودجه بندی ماهانه، پس از مدتی سرمایه و پس انداز شما در مسیر صحیحی قرار می‌گیرد.

عمل کردن به لیست هزینه‌ها

به لیستی که نوشته‌اید عمل کنید. در طی ماه چندین بار به لیست خود نگاه کنید و هزینه‌های خود را بررسی نمایید. در صورتی که هزینه‌ای پیش بینی نشده برای شما به وجود آمده، آن را به لیست اضافه کرده و لیست خود را به روز رسانی کنید.

هزینه‌های غیرضروری را محدود کنید

بهتراست هزینه‌های خارج از بودجه‌ی خود را محدود نمایید. مهم‌ترین قسمت بودجه شما، پولی است که پس از کسر هزینه‌ها برایتان باقی می‌ماند، که می‌توانید مبلغ باقیمانده را صرف خوش‌گذرانی و تفریح کنید.

حواستان باشد که ولخرجی نکنید، هر چند رقم قابل توجهی نباشد و تا پایان ماه هم زمان زیادی داشته باشید. قبل از خرج کردن این پول به لیست خود سری بزنید و مطمئن شوید که با صرف کردن این مبلغ تداخلی برای هزینه‌های دیگر شما به وجود نمی آورد.

حواستان به خرج‌های کوچک و ناچیز باشد

مراقب هزینه‌های خود باشید. خریدهای کوچک و ناچیز که به چشم نمی‌آیند با سرعتی باور نکردنی از پول شما کم می‌کند و شما را از لیست بودجه بندی خود دور می‌نماید. بنابراین دقت داشته باشید که چه زمان‌هایی خریدهای غیر ضروری انجام می‌دهید.

فاکتورها و رسیدهای خود را جمع آوری کنید و در دفترچه خود مبالغ را یادداشت کنید. با انجام این عمل متوجه می‌شوید که در چه زمان‌هایی هزینه‌های بیش از حد انجام داده‌اید.

معمولا خریدهای مرتبط با آشپزخانه، تنقلات، رستوران و تفریح از هزینه‌هایی هستند که در لحظه تصمیم گیری می‌شوند و در آن زمان به چشم نمی‌آیند.

قسط و وام جدید، تعطیل

هیچ قسط و وام جدیدی را اضافه نکنید. در صورتی که درآمد شما به گونه‌ای است که نمی‌توانید قسط جدیدی را پرداخت کنید، از وام گرفتن خود را معاف کنید. فقط خود افراد می‌توانند پول خود را مدیریت کنند و بررسی کنند که آیا می‌توانند اقساط وام را پرداخت کنند یا خیر؛ و همچنین چه تاثیر منفی یا مثبتی در زندگیشان دارد.  

با بهترین قیمت‌ها خرید کنید

هنگامی که قصد خرید دارید، قیمت محصولات و خدمات را با همدیگر مقایسه کنید؛ و کم‌ترین قیمت محصول را بیابید. در زمان خرید، بررسی کنید که در چه فروشگاه‌هایی تخفیف، بن و…  وجود دارد که بتوانید خریدتان را با هزینه کمتری انجام دهید. البته این روش هیچ گونه خساستی به حساب نمی‌آید، بلکه راهی هوشمندانه در مدیریت پول شما است.

خریدهای گران قیمت را بی‌خیال شوید

خریدهای گران قیمت و هزینه‌های هنگفت و بیهوده را به تاخیر بیندازید. به تاخیر انداختن این گونه خریدها یکی از روش‌هایی است که به شما کمک می‌کند تا به بهترین صورت پول خود را مدیریت کنید.

قرض گرفتن ممنوع

تا حدی که امکان دارد از قرض گرفتن دوری کنید. قرض کردن بزرگ‌ترین دشمن مدیریت پول و سرمایه است. هنگامی که پولتان تمام می‌شود، قرض نگیرید. در برابر وسوسه قرض گرفتن مقاومت کنید و چیزی را که در آن لحظه نمی‌توانید بخرید را فراموش کنید.

تعهد داشتن به مدیریت پول خود

واریز کردن پول به یک حساب بانکی باعث می‌شود در مدیریت پول متعهدتر باشید. می‌توانید با استفاده از نرم افزارها و یا اپلیکیشن‌هایی که وجود دارد با یک برنامه‌ریزی دقیق مبلغ تعیین شده‌ای به صورت خودکار و ماهانه از درآمد شما کاسته شود. این روش، یکی از راه‌هایی است که فراموش نکنید پول خود را مدیریت کنید.

تکرار کردن مدیریت پول  

مدیریت پول نیازمند تمرین و تکرار است. در ابتدای برنامه ریزی، امکان این که عادت به برنامه ریزی و یا ترک بعضی عادت‌های اشتباه را نداشته باشید وجود دارد. برای رعایت کردن اصولی که با آنها پول خود را مدیریت کنید، به زمان نیاز دارید و باید پایبند باشید و به خود فرصت دهید.

دلار آمریکا

تقویت هر عادتی که کمک می‌کند پول خود را مدیریت کنید، موجب می‌شود به راحتی بتوانید زندگی بهتری را برای خود رقم بزنید.

چطور درآمد خود را بودجه بندی کنیم؟

اولین و اصلی‌ترین قدم برای مدیریت پول، بودجه بندی است. البته بودجه بندی نیاز به تلاش دارد، ولی باید آمار درآمد و هزینه‌هایتان را بدانید. مشخص کردن بودجه عبارت است از:

  • بدهکار نباشید
  • هزینه‌های ناخواسته نداشته باشید
  • حساب بانکی خوب
  • پیدا کردن زمان و مکان مناسب برای پس انداز و سرمایه گذاری
  • داشتن پس انداز برای خرید ماشین، خانه و سفر

شناسایی منابع خرج‌های زندگی

باید بدانید که پول‌های خود را چگونه خرج می‌کنید. بنابراین باید منابع خرج‌های اصلی زندگی خود را بشناسید و مشخص کنید. مواردی مانند:

  • قبض‌های آب، برق، گاز، تلفن، موبایل و شارژ ساختمان
  • هزینه‌های خورد و خوراک روزانه
  • هزینه‌های مالی مانند پرداخت حق بیمه
  • هزینه‌های تفریح (تعطیلات، باشگاه، رستوران، کافه و…)
  • هزینه‌های سفر (کرایه تاکسی، آژانس، اتوبوس، مترو، قطار، هواپیما و…)
  • هزینه‌های خانوادگی مثل خرید هدیه برای اعضای خانواده

جهت داشتن دید صحیح و دقیق نسبت به خرج‌های خود بهتراست از اپلیکیشن‌های حسابداری استفاده نمایید. معمولا این اپ‌ها هزینه‌های احتمالی را تفکیک و مشخص می‌کنند؛ البته فقط کافیست عدد خرج‌های خود را وارد کنید. پس از گذشت چند ماه می‌توانید هزینه‌های خود را گردآوری کنید و متوجه شوید که در چه مواردی هزینه بیشتری داشته‌اید و چطور باید برنامه ریزی کنید.

در این مقاله سعی کردیم کمکی کنیم به افرادی که می‌خواهند پول خود را مدیریت کنند و پس اندازی برای خود داشته باشند. نکاتی درباره برنامه ریزی و پایبند بودن به اصول مدیریت پول ارائه شده است. امیدواریم از مطالب فوق بهره‌مند شوید.

اگر به دنبال معتبرترین صرافی در اصفهان می‌گردید، پرشیا ارز آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.