دینار کویت و ریال عمان

دینار کویت
5/5 - (2 امتیاز)

ممکن است بسیاری از مردم بر این باور باشند که قدرتمندترین و ارزشمند‌ترین واحدهای پولی دنیا دلار، یورو یا پوند است، ولی کشورهای حاشیه خلیج فارس دارای واحدهای پولی قدرتمند در جهان هستند.  برای مثال دینار کویت و ریال عمان جزو با ارزش‌ترین واحدهای پولی جهان هستند. در این مقاله می‌خواهیم درباره با ارزش‌ترین واحدهای پولی جهان توضیح دهیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

تاریخچه دینار کویت

دینار کویت، با ارزش‌ترین و قدرتمندترین واحد پولی در جهان است. این موضوع باعث شده افراد بسیاری به این کشور مهاجرت کنند و مشغول کار و فعالیت شوند.

در سال 1961 میلادی دینار به عنوان جایگزین روپیه خلیج فارس معرفی شد. روپیه خلیج فارس وابستگی بسیاری به روپیه هندی داشت.

بخش زیادی از دینار کویت در سال 1986 چاپ شده بود و در جنگ خلیج فارس که در سال 1990 رخ داد، توسط سربازان عراقی از بانک مرکزی کویت دزدیده شد.

بعد از آن ماجرا، دولت کشور کویت سری جدیدی از اسکناس‌های دینار خود را در سال 1991 به چاپ رسانید و نسخه قدیمی اسکناس‌ها را از بازار جمع کرد.

ارزش دینار کویت به چه عواملی وابسته است؟

کشور کویت اقتصادی مبتنی بر فرآورده‌های نفتی دارد. تقریبا بیش از 80 درصد درآمد دولت کویت از صنعت نفت تامین می‌شود.

در این کشور مالیات به هیچ قشری تعلق نمی‌گیرد و کم‌ترین نرخ بیکاری را در جهان دارد.

اداره سرمایه گذاری کویت از قدیمی‌ترین صندوق‌های سرمایه‌داری مستقل در جهان محسوب می‌شود. به همین دلیل ارزش دینار کویت در سال‌های گذشته ثابت باقی مانده است.

ارزش پول کویت

از زمان چاپ اسکناس دینار در سال 1961، شش دوره چاپ رسمی وجود داشته است. چاپ دو مجموعه اسکناس یادبود نیز از دیگر دوره‌های چاپی اسکناس‌های کویت بوده است.

سری سوم چاپ اسکناس دینار در سال 1980 با تاج گذاری امیرجابرآل احمد الجابر الصباح وارد بازار شد و در سال 1990 مورد استفاده قرار گرفت.

در سال 1991 با آزاد سازی کویت اسکناس‌های جدیدی جایگزین اسکناس‌های قدیمی شدند. چاپ اسکناس در سال 1994 میلادی انجام شد. در این سری چاپ اسکناس، امنیت بیشتری برای اسکناس‌ها در نظر گرفته شد.

امنیت دینار همچنان ادامه داشت و در سال 2014 اسکناس‌هایی با طرح خاص به بازار عرضه شد.  افراد نابینا و کم بینا می‌توانند با لمس کردن این اسکناس‌ها ارزش آن را متوجه شوند. 

چرا قیمت دینار کویت گران است؟

بالا بودن قیمت دینار کویت به دلیل یک تاکتیک است. همان طور که گفته شد کویت از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت در دنیا است. کشور کویت با این سیاست به کشورهای دیگر نفت می‌فروشد که در ازای فروش نفت، فقط دینار خودشان را دریافت کنند.

در این صورت خریداران نفت باید میلیون‌ها و میلیاردها دینار کویتی خریداری کنند، به این ترتیب دینار کویت در کشور باقی می‌ماند. علاوه بر این، آن‌ها دینار را در ازای ارزهای خارجی می‌فروشند و به این صورت ذخیره بسیاری از ارزهای خارجی جمع‌آوری کرده‌اند.

دلایل دیگری که باعث گران بودن دینار کویت شده است:

• دینار کویت بر اساس عرضه و تقاضا تعیین نمی‌شود، بلکه دارای نرخ ثابتی است. بنابراین افزایش عرضه دینار در بازار یا کاهش عرضه آن، بطور مستقیم روی قیمت آن اثر نمی‌گذارد.

• کویت حدود 10 درصد از ذخایر نفت جهان را دارد.

• صنعت نفت، حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل داده است.

• صادرات نفت، 95 درصد از درآمد صادرات کویت را شامل می‌شود.

• کویت یک سیستم بانکی توسعه ‌یافته دارد و آن‌ها می‌توانند نرخ ثابت دینار را حفظ کنند.

• کویت یک کشور بدون مالیات است.

موقعیت تجاری کویت و تاثیر آن بر شرایط اقتصادی

کشور کویت با وجود این که تقریبا همه کالاها و محصولات مورد نیاز خود را وارد می‌کند، دارای تراز مثبت تجاری است.

واحد پول کویت دینار است

با وجود محدود بودن درآمدهای نفتی، به دلیل جمعیت دو میلیونی نیاز کمی به بازارهای خارجی وجود دارد. به همین دلیل تمام کالاهایی که خریداری می‌کنند، نزدیک یک سوم محصولاتی است که به کشورهای دیگر می‌فروشند. کشور کویت وارد کننده است و صنعت و کشاورزی ندارد.

در ادامه مطلب درباره واحد پول کشور عمان (ریال عمان) توضیح می‌دهیم، با ما همراه باشید.

 ریال عمان

ریال عمان سومین پول با ارزش جهان شناخته شده است. واحد پول ملی کشور عمان، ریال است و با نماد OMR نشان داده می‌شود. در واقع این واحد پولی زیر شاخه دیگری هم دارد، هر ریال عمان از 1000 بایسا تشکیل شده است.

ریال عمان

بانک مرکزی عمان ارزش ریال را به نرخ دلار آمریکا وابسته کرده است. این وابستگی باعث ثبات بیشتر ارزش ریال شده است. بنابراین ارزش ریال با نوسانات تجاری بسیار کمتری مواجه می‌شود و تجارت‌های کوچک این کشور را در برابر تورم محافظت می‌کند.

تاریخچه ریال عمان

عمان با قرار داشتن در تنگه هرمز به عنوان عامل اصلی ثبات در منطقه خاورمیانه به حساب می‌آید. جالب است بدانید که کشور عمان تا قبل از سال 1970 میلادی، واحد پولی نداشته است.

در آن دوره زمانی کشورهای اطراف خلیج فارس برای معاملات از ارز روپیه هندی استفاده می‌کردند. در سال 1970 ریال عمان تحت عنوان ریال سعیدی به بازار عرضه شد و ارزش این ارز با پوند انگلیس در نظر گرفته شد.

در طی زمان این ارز جایگزین روپیه هندی شد. در سال 1973 ریال سعیدی جایگزین ریال عمانی شد. بزرگ‌ترین تغییر و تحولات در تاریخ این کشور به سال 1970 برمی‌گردد. در زمانی که سلطان قابوس بن سعید بعد از سرنگونی و تبعید پدرش سلطان سعید بن طمعور به جانشینی رسید. بعد از آن اصلاحات اقتصادی و اجتماعی را آغاز کرد. این اصلاحات شامل انتخاب پول ملی و تاسیس بانک مرکزی عمان در سال 1974 میلادی بوده است.

نرخ ریال عمان به چه عواملی بستگی دارد؟

کشور عمان وابستگی شدیدی به نفت دارد که اقتصاد و ارز این کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است.

واحد پول کشور عمان ریال است

دولت این کشور درصدد این است که بتواند با وجود جغرافیای ساحلی این کشور فعالیت‌هایی مانند گردشگری را گسترش دهد. تا زمانی که کشور عمان بتواند با سیستم مالی پیشرفته‌تری بر پایه‌های اقتصادی متنوع‌تری دست یابد، به احتمال بسیار ریال عمان به دلار آمریکا وابسته می‌ماند.

تورم قسمت جدا نشدنی از اقتصاد عمان است. در بعضی از مواقع تورم در این کشور به اعداد دو رقمی هم رسیده است.

در این مقاله درباره با ارزش‌ترین و قدرتمندترین واحدهای پولی در دنیا توضیح داده‌ایم. امیدواریم اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار داده باشیم. صرافی پرشیا ارز یکی از معتبرترین صرافی های اصفهان می‌تواند امور مربوط به انواع حواله ارزی در اقصی نقاط جهان را برای شما انجام دهد.